Monday, September 24, 2012

Trys savaitės mano gyvenimo Pietų Korėjoje

Rašyt daug nerašysiu, nelabai raštingas esu... Kalbėt nepakalbėsiu - irgi nekažką... Įdėsiu daugiau nuotraukų, jos gal daugiau pasakys už žodžius :)

Trumpai apie kelionę. Su kambariokais suomiais išsiruošėm aplankyt kitą Korėjos galą - Sokcho. Nusipirkom autobuso bilietus, rezervavom motelį porai naktų ir iš karto po penktadienio paskaitų išvarėm pasižvalgyt. Sakau po penktadienio paskaitų, nes kai kurie galvoja, kad dar nebuvau universitete ir tik baliavoju ir koncertuoju. Deja, dienom pasimokau ;) 
Tai va, tęsiant apie kelionę, tai ji pavyko. Atvažiavus pamatėm dešinėje pusėje vandenyną, kairėje - kalnus :) Žinojom, kad mūsų motelis kažkur ant kalniuko, tai pasiėmėm taksą, kad iki jo nuvežtų ir galėtumėm užsiregistruoti bei apsižvalgytume, kame reikalas. Gyvenom visai šalia nacionalinio parko, kuriame tie kalnai ir buvo. 
Tokie čia dushmanai su savo KIA

 Stovėjom prie viešbučio ir aiškinomės, ar tas, nes buvo sunku rast. Net taxi nuvežė kažkur kitur (aišku, palikau suomiui rezervuoti viešbutį, jis tai padarė gan girtokas, taip problemos ir atsiranda :)) 


Visą šeštadienį kopėm į kalną ir vakare atsigavus nuvarėm į miestą, kuriame nėra jaunimo ir jokių linksmybių naktimis. Žinojom vieną vietą, kur pavalgyt, tad ten ir patraukėm. Restoranėlyje galima buvo valgyt kiek nori susimokėjus 10000. Taip ir padarėm. Valgėm porą valandų, nes buvom išalkę po kalnų. Kai jau norėjom palikti restoranėlį, priėjo vienas iš dešimties kareivių, kurie sėdėjo keliais stalais toliau nuo mūsiškio, ir su savim atsinešė du butelaičius vietinio gėrimo, kuriuos tiesiog padėjo ant stalo. Jaunikaitis apsirengęs kamofležine uniforma nustebino mus prabilęs gan gera anglų kalba! Sako: čia nuo mūsų stalo jums. Daug nešnekėję pradarėm ir linksmai ištuštinom. Pabaigę nuėjom su jais pašnekėt, nes pasirodė, kad reiktų nors pabendraut :)) Paspaudę kekvieno rankas išėjom ieškoti paskutinio to vakaro autobuso link namų.

Gal net ir kareivukai matosi.
Kitą dieną (sekmadienį) jau turėjom patraukt link namų (Incheon), bet turėjom laiko iki 16.30. Nuvažiavom iki stoties, nusipirkom autobuso bilietus ir patraukėm iki paplūdymio, kuris buvo visai už kampo.  Žmonės vilkėjo džemperius, lengvas striukes ir pan., nors saulė švietė ir buvo maždaug 23 C. Pasidėjom daiktus ir, aišku, ėjom žiūrėt, kaip ten su ta vandens temperatūra. Mhm, net kojų negelia, bet niekas nesimaudo???Nuėjau vietinio paklaust, kame reikalas, tai pasakė, kad jiems jau šalta maudytis. Bėgte nuvariau nusirengt ir iškart į vandenį. Du suomių ruoniai prisijungė prie manęs. Turbūt visą valandą mirkom vandeny, kol atšalom :)
                                
 Čia, kur gražios, meniškos nuotraukos, tai tikrai ne mano darbas :) Vienas iš suomių darbavosi







 Nusileidus atgal į apačią kišom kojas į ledinį upės vandenį atsigaivinti.


 Vakare, kaip ir bet kurią kitą savaitės dieną, visi jauni ar seni yra girti. Lietuviai girtuokliauja?? Juokaujat gal :)




1 comment: