Sunday, September 9, 2012

Daugiau nei savaitė

Esu čia jau daugiau nei savaitę, nžn kodėl, bet atrodo, kad žymiai ilgiau. Daug kur buvau ir labai daug naujų pažinčių per tą laiką. Bet viskas labai gerai, turiu dar 4 mėnesius, per kuriuos stengsiuos aplankyt kuo daugiau įdomių vietų!!!
Suomių kompanija gera, nes atvažiavo irgi nepasėdėti. Tai su jais visur ir bastomės.
Grįžęs namo, manau, būsiu pramokęs daugiau suomių, nei korėjiečiu kalbos. Korėjiečių kalba labai sunki, sunku suprasti ir ištarti žodžius. Visi garsai skamba vienodai... Bet esu pasirinkęs Basic Korean class for exchange students, tai gal kažką ir išmoksiu. Nors abejoju, nes dėstytoja atėjusi į klasę nelabai norėjo įnekėti angliškai, tai tiesiog kalbėjo korėjiečių ir kinų kalbomis :)

                                         Pridedu nuotrauką beveik su visais suomiais (kelių dar trūksta)

Kol mokslai pirmą savaitę buvo nerimti, tai tikrai neblogai leidom laiką bandydami susipažinti su visais universiteto užsieniečiais :) Vienas iš suomių padarė FB grupę, kad galima būtų visus surinkti į vieną vietą, tai pirmom dienom, tik sutikę ne vietinį, pasikviesdavom. Pavyko rasti virš 30 užsieniečių. Tai būtų suomiai, vokiečiai, švedai, ispanai, Sri Lanka, Panama ir net dabar nebeatsimenu, iš kur dar yra... Ir jų tarpe, aišku, vienas LIETUVIS :)) 
Vietiniai bariukai ir kavinės visai nieko ir labai arti universiteto campus'o. Bet buvom nuvažiavę į kelis miestus į naktinius klubus, tai ten jau kitas reikalas. Vieno miesto pavadinimas, atrodo, Hangdea  ir Seoulas. Dangoraižiai ir milijonai žmonių!!! Seoulo klube, keista, bet dauguma buvo europiečiai :) Muzika labai labai garsi, net nešneku apie susikalbėjimą viduje. Visi europiečiai šoka prie scenos, o vietiniai šonuose išsirikiavę trypčioja sau nedrąsiai. Gėrimai brangūs, bet gali tiesiog išeiti į gatvę ir rasti šalia visą naktį veikiančią parduotuvę ir ten nusipirkęs gėrimų tiesiog atsistoti ant šaligatvio ir išgerti. Pasirodo, galima viešai gerti. Kaip ir Vokietijoje!! NĖR BLOGAI :)) 

Jei apie gėrimus, tai alus silpnas, bet pigus (myžalėlis su gazu, kaip Amerikoje). Bet yra jų vietinis populiarus gėrimas pavadinimu SODZIU (skamba taip), pagamintas iš RYŽIŲ, 20%, o skonis kaip degtinės. Tikrai šlykštus gėrimas, jei su niekuo nemaišai.

Visi klausia, ar nežiūri kaip į keistuolį, kad esi europietis ir išsiskiriu ūgiu???
Kaip čia pasakius... Būna visokių atvejų:DD Kelis kart tiesiog priėjo keisti korėjiečiai ir bandė laužyta kalba kažką sakyti ir paliesti :DD Vieną kartą bandė įsiūlyti privačias korėjiečių kalbos pamokas, o kitą kartą net nesupratom ko norėjo, nes tikrai nebuvo ne vieno angliško žodžio, turbūt šiaip nesveika moteris, kuri tiesiog ėjo pro šalį ir norėjo pabazarinti. Šiaip jie kaip žmonės yra labai drovūs ir labai bijo šnekėti su mumis, nors ir moka šiek tiek anglų kalbos.
 Labai daug laiko praleidžia naudodamiesi savo smartphonus. Niekad nemato, kur eina, o tiesiog žiūri į ekraną ir gyvena tame telefone!!! Liūdna net žiūrėti!!! Man su suomiais jie pasirodė labai tušti žmonės, nes jei ir paklausi ko nors - jis tiesiog nieko nežino ir tiesiog lieka stovėti besikrapštydamas sau galvą arba barzdą :DD Labai užknisa jų tas galvos kraipymas ir apsimetimas, kad kažką galvoja :D Prasitariau apie tai vienam iš Panamos, kuris jau čia trejus metus, tai jis juoktis pradėjo ir man tiesiog pritarė 100% :D 

Prikabinčiau nuotraukų, bet kad neturiu. Suomiai stabdo ir neduoda, nes vis kažkokių problemų turi... Bet laikui bėgant išprievartausiu aš jas!!! 

Vandens aparatai - visur, bet nėra puodukų. Tik popieriniai maišeliai, kuriuose telpa gurkšniukas (bent jau man gurkšniukas) 



Pinigai su labai daug nuliukų. Viskas kainuoja tūkstančiais :D 

Pro barako langą matomas vaizdelis į campus'ą. Labai dažnai būna kažkoks rūkas ir retai kas matosi... 


Manau tiek šiam kartui. Laukiu pirmos normalios mokslų savaitės ir tada gal sulauksite kažkokių naujų žinių, nes žiūriu, kad susidomėjusių yra ne tik Panelė Laura! :)) Linkėjimai iš nedidukų šalies ;*

3 comments:

  1. atsargiai su tais prievartavimais :))

    ReplyDelete
  2. faini nuotikiai, zvengiau nesustojus... Tik klausimas i koki universiteta eini? (noriu studijuot korejoj todel klausiu.)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cia 2012 rudeni buvau. Inha universitete mokiausi. Malonu kad patiko pasiskaityt :)

      Delete